לפני שניגשים למבחן TOEFL, וכדי לוודא שנעבור אותו בהצלחה, מומלץ לבצע הכנה למבחן TOEFL הכוללת מספר צעדים שיעזרו לנו להעריך את רמתנו האישית באנגלית יחסית לדרישות הציון הנקבעות ע”י מוסד הלימודים או מקום העבודה שאליו אנו מעונינים להתקבל בחו”ל.
הערכה שכזאת תאפשר לנו לקבל החלטות חשובות כגון האם קיים או לא קיים צורך בהכנה לבחינה, ובמידה וקיים, עד כמה מקיפה צריכה להיות הכנה זו ובאיזה פורמט – קורס TOEFL או למידה עצמית, וכל זאת בהתחשב בפער שיש בין ציון היעד שאליו אנחנו שואפים לבין הציון הנוכחי שלנו.
קשה להשיג הערכה מדויקת של ציון TOEFL לפני שניגשים לבחינה, אך אנחנו יכולים לבצע מספר פעולות שיעזרו לנו להבין טוב יותר מה מצופה מאיתנו בבחינה מבחינת רמת האנגלית:
1. הגדרת ציון היעד. כדי לברר את הציון הנדרש בבחינה, יש ליצור קשר עם מוסד הלימודים שאליו אתם מעונינים להתקבל או להיכנס לאתר האינטרנט שלו. ברוב האתרים מצוינות הדרישות. למוסדות שונים יש דרישות שונות ולכן חשוב מאוד לברר מה הציון הנדרש לכם באופן אישי.
2. הערכת הכישורים השונים הנבדקים בבחינה:
א. הבנת הנקרא – קטעי הבנת הנקרא בבחינה מאופיינים בזיקה אקדמית ומכילים אוצר מילים
מתחומים שונים כגון ביולוגיה, אסטרונומיה, אמנות, תקשורת, גיאולוגיה, פסיכולוגיה ועוד. כדי לבדוק את היכולת ההתחלתית להתמודד עם קטעים מסוג זה, יש לפתור את השאלות המתייחסות לקטע הבנת הנקרא הנתון בשאלות לדוגמה מתוך האתר הרשמי של ה-TOEFL. כדי לעשות זאת יש להכנס ללינק:
http://www.ets.org/toefl/ibt/prepare/sample_questions/
ולהוריד את התוכנה – sample questions למחשב. לאחר מכן יש להקליק על הכפתור Reading ולפתור את קטע הבנת הנקרא. הקציבו לעצמכם 18 דקות לפתור את השאלות. זה הזמן שיש בטופל לפתרון קטע כזה.
חדש: קטע הבנת הנקרא של TOEFL לתרגול באתר שלנו
ב. הבנת הנשמע – קטעי הבנת הנשמע בבחינה יכולים להיות דיאלוגים או הרצאות אקדמיות. כדי לבדוק את רמתכם הנוכחית בהבנת הנשמע, הקליקו על Listening ולפתור את השאלות על הדיאלוג וההרצאה. קחו בחשבון שההרצאות והדיאלוגים בתוכנה זו קצת קלים יותר מאלה המופיעים בבחינה כיום.
ג. דיבור וכתיבה – כדי לקבל הערכה כללית לגבי הדיבור, כדאי להקליק על Speaking, להאזין לתשובות הנתונות בתוכנה ולקרוא את הפידבק הנתון עליהן כדי להבין טוב יותר את הדרישות בפרק הדיבור בבחינה. כדי לקבל הערכה לגבי הכתיבה, מומלץ מאוד לעיין בשתי משימות הכתיבה הנתונות, בחיבורים לדוגמה ובמשוב שהם קיבלו. קחו בחשבון גם את ניסיון הכתיבה שלכם באנגלית. אם אין לכם ניסיון בכתיבת חיבורים רשמיים באנגלית, קרוב לוודאי שתצטרכו הכוונה מסויימת לכתיבה נכונה.
להערכה אישית של יכולות הדיבור ניתן לפנות ל-TopPrep בטלפון 03-5741621. ניתן אף לקבל הערכה בתשלום לגבי רמת הכתיבה הנוכחית, הכוללת פידבק המתייחס לרמה הלשונית והתוכנית של החיבור ועצות לשיפור הכתיבה.
מבחן TOEFL בחינם לדוגמה: אפשרויות נוספות
דוגמאות נוספות ניתן למצוא באתרים הבאים. חשוב לקחת בחשבון שמכיוון שהם אינם האתר הרישמי של הבחינה, הם אינם משקפים את השאלות בבחינה במאת האחוזים, אך השאלות המופיעות בהם עדיין מהוות דוגמאות די קרובות שיאפשרו להבין את דרישות המבחן טוב יותר:http://www.examenglish.com/TOEFL/TOEFL_iBt.html
http://www.englishclub.com/esl-exams/ets-toefl-practice.htm
בהצלחה!